Paintball

Paintball

Idag har vi fem banor vilka spel erbjuds på under hela året. Tre av dessa banor är upplysta och ger möjlighet till spel efter att mörkret har lagt sig. Vår nyaste bana är en spelplan för Speedball så tävlingar kan anordnas.
Ett högtalarsystem erbjuder musikmöjligheter över hela anläggnignen.

Skogsbanan!
Vår största bana som bjuder på en varierande natur och långa dueller. 

Militärbanan!
En bana som håller tävlingsmått men är fylld av försvarsaktens utrustning.

 

Skrotbanan!
Vår mest populära bana som är lite mindre och full med action.

Båtbana!
Vår minsta bana med det största skyddet.

Speedballbanan?
Banan håller tävlingsmått och är byggd för att kunna arrangera tävlingar. Banan är byggd på konstgräs.

Paintball kan varieras i olika spelformer!

Last team standing                                                                                                           
Last team standing är den spelform som är mest populär hos oss. Syftet är att skjuta ut alla i motståndarlaget och det lag som först lyckas med detta är vinnare. Antalet träffar som krävs för att en spelare ska skjutas ut varierar vanligtvis mellan en eller två och bestäms innan spelet startar. Om ammunitionen tar slut är det jämställt med att skjutas ut och man får gå av banan.

Head hunting
I denna spelform finns inga lag utan man spelar "alla mot alla" och man ska skjuta sina motståndare. Den person som sist står kvar utan att ha blivit träffad är därmed vinnare.

Cature the flag
När denna spelform används har varje lag en flagga i sin bas. Spelets syfte är att ta sig över till motståndarlagets bas för att ta deras flagga och därefter ta sig tillbaka till sin egen bas utan att skjutas ut. Det lag som lyckas med detta är vinnare.

Bunny race
Denna spelform används ofta som avslutning när svensexor besöker oss. Upplägget är enkelt och innebär ett spel med "alla mot en".

Regler och säkerhetsföreskrifter!

Innan du spelar måste du läsa igenom och godkänna villkoren som vi har i parken. Detta för din och andras säkerhet. 

  • Spelare skall följa de instruktioner som lämnas av Spelledaren.
  • Markören får inte avfyras före instruktioner och genomgång av Spelledaren och därefterendast på spelplan.
  • Markören får inte avfyras eller riktas mot person som inte bär skyddsmask.
  • Skyddsmask får endast tas av inom särskilt anvisad plats s.k. SAFEZONE eller när spelledaren sagt att det är ok.
  • Om någon vistas på banan utan skyddsmask avbryts spelet omedelbart.
  • Spelaren deltar i paintballspel och femkamp på egen risk och uthyraren ansvarar inte förnågon form av skada som kan förekomma.
  • Spela ej med boll som ligger på marken.
  • Egna markörer är ej tillåtna på banan under bokningar
  • Personer under 18 år får inte spela utan vårdnadshavares skriftliga medgivande och godkännande av ovanstående regler och villkor.
  • Att skjuta på lampor eller högtalare är förbjudet.

Personer som vill spela och är under 18 år behöver målsmans underskrift. Skriv ut och skrivunder dokumentet här och lämna till instruktören. Följs dessa regler blir upplevelsen roligare för alla. 

 

Lite kort historia om Paintball!

Paintball gevär, även kallat markör, lanserades första gången under 1950-talet. Syftet var då att arbetare inom skogsindustrin skulle använda dessa markörer för att på avstånd kunna markera träd. Det var först år 1981 som den första paintball matchen ägde rum. Detta var resultatet av att två äventyrslystna och jakt intresserade individer fick vetskap om detta skogsredskap och utvecklade ett spel kring det.

Färgkulorna vilka används som ammunition är cirka 17 millimeter i diameter och består av vattenbaserad livsmedelsfärg innesluten av ett gelatinhölje. Markörerna drivs med antingen tryckluft eller kolsyra.

Skaderisken inom paintballsporten är mindre än vad många antar. Statistik från amerikanska försäkringsbolag visar att exempelvis tennis och löpning resulterar i fler anmälda skador än paintball.